Wykonanie
Miałam dziś ochotę na coś lekkiego, i dlatego powstała ta pyszna, letnia przekąska - pieczone
pomidory, z
ziołami i
parmezanem. Soczysty miąższ dosłownie rozpływa się w ustach! Smakują cudownie :)
Składniki :2-3 duże
pomidory malinowelistki świeżej
bazyliitarty
parmezanoliwasól,
pieprzsuszone oreganoPrzygotowanie :Umyte
pomidory kroję (ze skórką) na grube, ok. 1 cm plastry, układam je na blasze wyłożonej papierem (natłuszczonym
oliwą). Każdy plaster oprószam
solą,
pieprzem i
suszonym oregano, lekko spryskuję
oliwą, dodaję porwane liście
bazylii. Wstawiam blachę na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C, po czym posypuję
pomidory tartym
parmezanem i zmieniam funkcję piekarnika na grill - piekę kilka minut.