Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 600 gramów
ser zółty twardy 100 gramów
dymka 1 sztuk
natka pietruszki 0,5 pęczek
pomidory 2 sztuk
musztarda 1 łyżek stołowych
ocet winny 1 łyżek stołowych
oliwa 100 mililitrów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki ugotować. Ostudzone pokroić w kostkę.
Ser też pokroić w kostkę. Oczyszczona
dymkę posiekać razem ze
szczypiorkiem. Sparzone
pomidory obrać, usunąć pestki, a miąższ pokroić w kostkę.Wymieszać
musztardę z
octem i
oliwą, doprawić
solą oraz
pieprzem.Wymieszać składniki sałatki i polać sosem.Uwagi:
Sałatkę można podawać z roladkami
z piersi kurczaka, zawijanymi ze
szpinakiem,
szynką i
papryką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: