Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
piersi kurczaka 350 gramów
olej według uznania
pomidory 3 sztuk
sałata lodowa 1 sztuk
ser z niebieską pleśnią 200 gramówkromki
bułki 4 sztuk
pestki dyni 2 łyżek stołowych
majonez 0,25 szklanek
jogurt naturalny 0,25 szklanek
czosnek 2 ząbki
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić na małe kawałki, oprószyć
solą oraz
pieprzem i odstawić na 30 minut. Usmażyć z obu stron na
oleju i ostudzić. Umyte
pomidory pokroić na ćwiartki. Oczyszczone liście
sałaty porwać na kawałki.
Ser oraz kromki
chleba pokroić w kostkę. Z
bułki usmażyć grzanki. Na suchej patelni uprażyć
pestki dyni. wszystkie składniki przemieszać i polać sosem.Sos: wymieszać
jogurt z
majonezem i rozdrobnionym
czosnkiem, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: