Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pierś kurczaka 1 sztuk
ser brie 1 sztuk
ogórek świeży 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
pomidory 3 sztuk
sałata lodowa 1 sztuk
papryka 1 sztuk
oliwa 5 łyżek stołowych
ocet winny 3 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
przyprawa do drobiu według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso oprószyć
przyprawa do drobiu i odstawić na 30 minut. Usmażyć z obu stron na rozgrzanym
oleju, ostudzić i pokroić na paski.
Ser usmażyć na suchej patelni, ostudzić i tez pokroić w paski.
Sałatę podzielić na listki, opłukać i osuszyć.
Ogórek pokroić na plasterki,
pomidory na ósemki,
paprykę w paski. Składniki sałatki ułożyć w salaterce.Sos: wymieszać
oliwę z
octem, odrobina
soli,
pieprzu i rozdrobnionym
czosnkiem.Sosem polać
sałatkę i podawać z
bagietką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: