Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kabaczek 1 sztuk
marchewka 2 sztuk
papryka kolorowa 2 sztuk
szynka 200 gramów
jajka 3 sztuk
śmietana 300 mililitrów
ser żółty 30 gramów
olej 2 łyżek stołowych
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony
kabaczek przekroić, usunąć miąższ z pestkami, ugotować na parze i pokroić w dużą kostkę. Wyszorowane
marchewki ugotować na półmiękko. Obrane pokroić w kostkę. oczyszczoną
paprykę pokroić w kostkę, a
szynkę pokroić w kostkę lub paseczki.
śmietanę wymieszać z
jajkami oraz
startym serem i doprawić
sola, gałką oraz
pieprzem.Warzywa i
szynkę przesmażyć na
oleju. Całość zalać masą jajeczną i smażyć dłuższą chwilę, aż się zetnie. Za pomocą talerza lub pokrywki omlet przewrócić na drugą stronę. Dosmażyć i podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: