Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser żółty pikantny 60 gramów
jajka 6 sztuk
śmietana 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Do sześciu filiżanek wbić po jednym
żółtku, uważając, by zachowały swój kształt.
Białka ubić ze szczypta
soli na sztywną pianę. Doprawić
pieprzem i równomiernie rozłożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Wierzch wygładzić. Zrobić w pianie łyżką sześć otworów i do każdego z nich ostrożnie wlać po jednym
żółtku. Wierzch zapiekanki skropić
śmietaną i posypać startym na tarce o małych oczkach
serem. zapiekać ok. 13 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (nie używać termoobiegu), aby wierzch się zbytnio nie przypiekł i nabrał złocistego koloru.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: