Wykonanie
Omlety ach te omlety ostatnio mam na ich punkcie hopla, tylko nie zdążę nigdy zrobić zdjęć bo tak szybko znikają z talerza.
Składniki:2
jajkasólpieprz1 łyżka
śmietany słodkiej1 plaster
sera5 plastrów
cukiniiNa rozgrzanej patelni podsmażyć 5 nie za grubych plastrów
cukinii lekko oprószyć
solą i
pieprzem. Następnie przygotowujemy
jajka. Całe
jaja dobrze rozbić widelcem, dodając
śmietanę,
sól i
pieprz. Wlać masę jajeczną. Smażyć bez przykrycia na dużym ogniu, aż brzegi omletu się zetną. Wówczas podważać je
łopatką kolejno ze wszystkich stron, aby płynna masa jajeczna znalazła się na dnie patelni. Następnie odwracamy nasz omlet na druga stronę i smażymy do ścięcia
jajek(30 sekund). Kładziemy na jedną połowę plaster
sera i przykrywamy drugą połową omletu. Przykrywamy patelnie przykrywką i smażymy na minimalnym ogniu około 30 sekund.