Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 3 sztuk
ser zółty 40 gramów
ser ricotta 80 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
gałka muszkatołowa według uznaniabłonnik
marchewkowy 10 gramówWykonanie:Starty na drobnej tarce
żółty ser połączyć z
żółtkami oraz
serem ricotta. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz gałką i wymieszać z błonnikiem.
Białka ubić na sztywna pianę i delikatnie połączyć z masą
serową. Foremki do sufletów wysmarować
masłem i napełnić masą. Piec ok. 25 - 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, aż suflety się zrumienią. Podawać zaraz po wyjęciu z pieca.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: