ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomakaron świderki 200 gramówpieczarki 200 gramówcebula 1 sztukbulion grzybowy 1 kostekser żółty 100 gramówkeczup łagodny według uznanianatka pietruszki według uznaniaolej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu na półtwardo.Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki. Oczyszczoną cebule pokroić w piórka i usmażyć na patelni, dodać pieczarki, oprószyć solą oraz pieprzem. Mieszając, smażyć 10 minut. Kostkę bulionową rozpuścić w pół szklance wody, zalać grzyby z cebulą i jeszcze chwilę dusić.Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego przełożyć makaron, polać sosem grzybowym i posypać startym serem. Zapiekać ok. 20 minut w 180 stopniach. Przed podaniem polać keczupem lub sosem pomidorowym, posypać natką pietruszki i podawać z zieloną sałatą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z GrzybówPotrawy z MakaronemPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: