Wykonanie
Mała „I” naleśniki zjada właściwie tylko na słodko. Czasem spróbuje z wytrawnym farszem, ale i tak zawsze kończy się tak, że prosi o naleśnik z
dżemem. Za to ja i mój
Koperkowy mąż najbardziej lubimy Naleśniki z
pieczarkami .
Składniki:Naleśniki (polecam ten przepis)500g
pieczarek2
cebulePęczek
natki pietruszkiSólPieprzOlej do smażenia.Wykonanie:
Cebulę i
pieczarki obieramy.
Cebulę kroimy w dość drobną kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości
oleju. Jak
cebula już się zeszkli, dosypujemy drobniutko posiekane
pieczarki. Całość mieszamy, doprawiamy
solą i
pieprzem i smażymy na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Smażymy do momentu aż
pieczarki odparują. Dodajemy wtedy drobno posiekaną
natkę pietruszki, mieszamy i doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.Usmażone wcześniej naleśniki smarujemy farszem i zawijamy w rulon. Podsmażamy na patelni z niewielką ilością
oleju i podajemy na gorąco.