Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ryż 300 gramów
serek kozi 3 sztuk
szczypiorek 6 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
masło 40 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:W osolonym wrzątku ugotować
ryż, osączyć.
Masłem wysmarować naczynie żaroodporne i ułożyć w nim
ryż. Wymieszać
śmietanę z posiekanym
szczypiorkiem, doprawić odrobina
soli oraz
pieprzu i polać
ryż. Na wierzchu ułożyć plastry
koziego sera i wiórki
masła oraz lekko oprószyć
solą. Zapiekać 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż
ser lekko się zrumieni. Podawać w naczyniu, w którym się zapiekało z dodatkiem sałatki pomidorowej.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: