ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoryż 300 gramówserek kozi 3 sztukszczypiorek 6 łyżek stołowychśmietana 0,5 szklanekmasło 40 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:W osolonym wrzątku ugotować ryż, osączyć. Masłem wysmarować naczynie żaroodporne i ułożyć w nim ryż. Wymieszać śmietanę z posiekanym szczypiorkiem, doprawić odrobina soli oraz pieprzu i polać ryż. Na wierzchu ułożyć plastry koziego sera i wiórki masła oraz lekko oprószyć solą. Zapiekać 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż ser lekko się zrumieni. Podawać w naczyniu, w którym się zapiekało z dodatkiem sałatki pomidorowej.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kasze weg.Kuchnia PolskaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: