Wykonanie
Cóż
mogę powiedzieć o tej paście ?...jest pyszna! Dodatek
suszonych pomidorów, to był strzał w dziesiątkę.
Serek kremowy nadał jej gładką konsystencję a dużo
pieprzu ostry akcent. Oczywiście pasta nie straciła swego charakteru i
wędzona makrela jest zdecydowanie wyczuwalna. Dodatki uczyniły z niej jednak coś więcej niż klasyka. Nie mogłam się przestać zachwycać. Polecam.
ok 200g filetów z
wędzonej makreli, rozgniecionej200 g
serka kremowego (cream cheese)1 kopiasta łyżka
śmietany6
suszonych pomidorów( sun-dried in oil), pokrojonych na drobne kawałkipół pęczka
szczypiorku, posiekanegogrubo zmielony
pieprzewentualnie
sól do smakuWszystkie składniki umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy ze sobą za pomocą widelca. Miskę przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki.