Wykonanie
Dość dawno mnie tu nie było...oczywiście obowiązki i praca, bo co więcej może nas zatrzymać. Udało się jednak i mam dwie propozycje na dziś. Jedną obiadową a drugą na deser. A że dzień moich urodzin to deser będzie wyglądał jak tort.Na początek obiad, a że mamy lato, ciepło i nie chce nam się stać w kuchni i gotować, to będzie błyskawiczny.
A co będziemy potrzebować:500g
fasoli szparagowej długiej;150ml
śmietany do gotowania;1 łyżeczka
masła;wiązka
szczypiorku;
szalotka;100g
sera gamborzola lub gorgonzola;
sól,
pieprz do smaku
Fasolkę ugotować w lekko osolonej wodzie. Sz czypiorek z
cebulką podsmażyć na
maśle. Całość zalać
śmietanką i chwilę pogotować. Do gotującego się sosu wrzucić kawałki
sera i gotować do momentu jak się rozpuści i zagęści sos.
Fasolkę wykładamy na talerz, polewamy sosem posypujemy świeżo zmielonym
pieprzem, świeżymi
ziołami lub chrupiącą
cebulką.Smacznego...