Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety z
soli 4 sztuk
sok z cytryny według uznania
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
migdały mielone 50 gramów
otręby pszenne 2 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
mąka 4 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
olej według uznania
cytryna 1 sztukWykonanie:Umytą, osuszoną
rybę skropić
sokiem z cytryny, oprószyć
tymiankiem,
sola oraz
pieprzem.
Otręby wymieszać z
migdałami. Filety obtaczać w
mące, rozmąconych jajkach i otrębach z
migdałami. Smażyć z obu stron na
oleju. Usmażone ułożyć w naczyniu żaroodpornym, a na wierzchu ułożyć po kawałku
masła i zapiec. Podawać z
warzywami z wody i plasterkami
cytryny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: