ßßß Cookit - przepis na Sola w migdałowej panierce

Sola w migdałowej panierce

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z soli 4 sztuk
sok z cytryny według uznania
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
migdały mielone 50 gramów
otręby pszenne 2 łyżek stołowych
jajka 2 sztuk
mąka 4 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
olej według uznania
cytryna 1 sztuk
Wykonanie:
Umytą, osuszoną rybę skropić sokiem z cytryny, oprószyć tymiankiem, sola oraz pieprzem. Otręby wymieszać z migdałami. Filety obtaczać w mące, rozmąconych jajkach i otrębach z migdałami. Smażyć z obu stron na oleju. Usmażone ułożyć w naczyniu żaroodpornym, a na wierzchu ułożyć po kawałku masła i zapiec. Podawać z warzywami z wody i plasterkami cytryny.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12287/Sola-w-migdalowej-panierce