ßßß Cookit - przepis na Morszczuk pieczony z cytryną

Morszczuk pieczony z cytryną

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 50
(z pieczeniem / smażeniem): 4 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z morszczuka 750 gramów
cytryna 2 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umytą, osuszoną rybę skropić sokiem z cytryny oraz natrzeć tymiankiem i odstawić na 30 minut. Wyszorowane cytryny pokroić w cienkie plasterki. Na dnie żaroodpornego naczynia, wysmarowanego olejem ułożyć warstwę plasterków cytryny, a na nich ułożyć rybę, oprószyć sola oraz pieprzem i skropić olejem. Przykryć pozostałymi plasterkami cytryny, a wierzch skropić resztą oleju. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni ok. 30 minut. Podawać z surówką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10733/Morszczuk-pieczony-z-cytryna