Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 50(z pieczeniem / smażeniem): 4 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegofilet z
morszczuka 750 gramów
cytryna 2 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umytą, osuszoną
rybę skropić
sokiem z cytryny oraz natrzeć
tymiankiem i odstawić na 30 minut. Wyszorowane
cytryny pokroić w cienkie plasterki. Na dnie żaroodpornego naczynia, wysmarowanego
olejem ułożyć warstwę plasterków
cytryny, a na nich ułożyć
rybę, oprószyć
sola oraz
pieprzem i skropić
olejem. Przykryć pozostałymi plasterkami
cytryny, a wierzch skropić resztą
oleju. Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni ok. 30 minut. Podawać z surówką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: