Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegofilet z
morszczuka 300 gramów
pieczarki 200 gramów
cebula czerwona 2 sztuk
boczek wędzony 300 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
tymianek, gałązki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety pokroić w kostkę. Oczyszczoną
paprykę pokroić w
rąby. Oczyszczone
pieczarki pokroić na połówki lub na ćwiartki. Oczyszczoną
cebulę pokroić na cząstki, a
boczek na kawałki. Przygotowane składniki nadziewać na przemian na drewniane szpikulce do szaszłyków. Oprószyć
solą oraz
pieprzem i posiekanymi listkami
tymianku. Skropić
sokiem z cytryny. Na dużej patelni, na rozgrzanym
oleju, smażyć szaszłyki kilka minut ze wszystkich stron na średnim ogniu. Przełożyć na 4 talerze, udekorować plasterkami
cytryny i gałązkami świeżych
ziół. Podawać na gorąco z
białym pieczywem tostowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybKomentarze:Autor: hanka902Data: 2009-04-28dobre :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: