ßßß Cookit - przepis na Szaszłyki rybne z boczkiem

Szaszłyki rybne z boczkiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z morszczuka 300 gramów
pieczarki 200 gramów
cebula czerwona 2 sztuk
boczek wędzony 300 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
tymianek, gałązki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone filety pokroić w kostkę. Oczyszczoną paprykę pokroić w rąby. Oczyszczone pieczarki pokroić na połówki lub na ćwiartki. Oczyszczoną cebulę pokroić na cząstki, a boczek na kawałki. Przygotowane składniki nadziewać na przemian na drewniane szpikulce do szaszłyków. Oprószyć solą oraz pieprzem i posiekanymi listkami tymianku. Skropić sokiem z cytryny. Na dużej patelni, na rozgrzanym oleju, smażyć szaszłyki kilka minut ze wszystkich stron na średnim ogniu. Przełożyć na 4 talerze, udekorować plasterkami cytryny i gałązkami świeżych ziół. Podawać na gorąco z białym pieczywem tostowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Komentarze:
Autor: hanka902
Data: 2009-04-28
dobre :)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5156/Szaszlyki-rybne-z-boczkiem