Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
makaron farfalle (kokardki)500 gramów
cebula 1 sztuk
oliwa z oliwek 1 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
śmietana 0,5 litrów
łosoś wędzony 300 gramów
koperek według uznania
parmezan według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Oczyszczoną
cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na
oliwie. Dodać posiekany
czosnek i wszystko zalać gęstą
śmietana. Gotować na małym ogniu 10 minut. Dodać
łososia pokrojonego w małe paseczki i chwile gotować. Dodać
makaron i posiekany
koperek, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Wyłożyć na talerze i posypać startym
parmezanem oraz udekorować
ziołami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z RybPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: