Wykonanie
Wiem jedno, jak po
polędwiczki, to do Wiosenki . A skoro od niej, to musi być smaczne. I tak było, chociaż zmodyfikowałam nieco jej pomysł. Kiedy fotografowałam nasz obiad, mój syn bardzo się zdziwił, że "takie pospolite danie" zamierzam pokazać na blogu. Tak sobie myślę, że może chodziło mu o też o zdjęcia, bo wykonane praktycznie podczas obiadu, bez zbędnego ustawiania rekwizytów. Z może, jak to napisała chyba Ania na FB, przyzwyczaiłam go do luksusów? Chyba jednak opcja numer jeden.
Składniki1 mała polędwiczka1 litr
bulionu1 mała
cebula1/2 l
białego winasól,
pieprztymianek (kilka gałązek)
oregano (kilka gałązek)
olejWykonanie:Polędwiczkę umyć, oczyścić i osuszyć. Obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron.
Cebulę pokroić i dodać do
polędwiczki. Podlać
winem i przez chwilę smażyć. Dodać
bulion i
zioła. Dusić, aż
mięso będzie miękkie. Doprawić do smaku.