ßßß
 
            
         Szczerze mówiąc jadłam ją po raz pierwszy i oczywiście postanowiłam przygotować ją w domu.Skorzystałam ze wskazówek Michela i przygotowałam własną wersję, która była równie dobra, a nawet lepsza niż oryginał!Zapraszam!Składniki:1 kg cebuli5 łyżek masła750 ml bulionu250 ml białego winakilka łyżek tymiankusólpieprzser comte lub gruyèreWykonanie:Pracę rozpoczynamy od obrania cebuli i pokrojenia jej w piórka.W rondlu lub na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy cebulę i smażymy ją na małym ogniu. Cebula powinna zmięknąć, przyrumienić się. Niestety w garnku nasza cebula się nie skarmelizuje.Do cebuli dodajemy sporo tymianku oraz wino, gotujemy aż większość wina wyparuje. Następnie dodajemy bulion, przyprawiamy i gotujemy jeszcze 15 minut.
Szczerze mówiąc jadłam ją po raz pierwszy i oczywiście postanowiłam przygotować ją w domu.Skorzystałam ze wskazówek Michela i przygotowałam własną wersję, która była równie dobra, a nawet lepsza niż oryginał!Zapraszam!Składniki:1 kg cebuli5 łyżek masła750 ml bulionu250 ml białego winakilka łyżek tymiankusólpieprzser comte lub gruyèreWykonanie:Pracę rozpoczynamy od obrania cebuli i pokrojenia jej w piórka.W rondlu lub na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy cebulę i smażymy ją na małym ogniu. Cebula powinna zmięknąć, przyrumienić się. Niestety w garnku nasza cebula się nie skarmelizuje.Do cebuli dodajemy sporo tymianku oraz wino, gotujemy aż większość wina wyparuje. Następnie dodajemy bulion, przyprawiamy i gotujemy jeszcze 15 minut. Zupę przed podaniem posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku (180 st.), aż ser się roztopi i zapiecze.
Zupę przed podaniem posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku (180 st.), aż ser się roztopi i zapiecze. Smacznego!
Smacznego!