ßßß Cookit - przepis na Polędwiczka wieprzowa w białym winie i majeranku

Polędwiczka wieprzowa w białym winie i majeranku

nazwa

Wykonanie

Delikatne mięso polędwiczki wieprzowej doskonale dusi się w białym winie a dodatek majeranku jest tu idealny. Mięso jest tak kruche, że rozpada się pod lekkim naporem widelca. Polecam na obiad.
Składniki:
1 mała polędwiczka słodka
1 litr bulionu
1 mała cebula
1/2 l białego wina
sól, pieprz
łyżka majeranku
Oczyszczoną polędwiczkę obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron. Dodać pokrojoną cebulę i czosnek. Chwilę smażyć razem i zalać winem oraz bulionem. Dodać majeranek. Dusić aż polędwiczka będzie miękka.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2012/03/Poledwiczka-wieprzowa-duszona-w-winie-z.html