Wykonanie
Na początek ferii musiał być cudowny obiad. Przygotowałam więc fish burgery. Z domowych
bułek, jeszcze ciepłych, oraz rewelacyjnych
rybnych kotlecików. Podstawą do tego przepisu był przepis Ainsley'a na łososiowe burgery. Burgery wyszły idealne. Tak dobre, że zniknęły natychmiast.

Składniki:500 g
dorsza2 łyżki
musztardy1 średnie
jajko2 - 3 łyżki
bułki tartej2 łyżki
mąki pszennejsól,
pieprzbułki hamburgerowe
sałataczerwona cebulaew.
majonez,
musztarda,
ketchupolej do smażenia

Wykonanie:
Dorsza kroimy bardzo drobno, lub miksujemy pulsacyjnie w blenderze (tak, aby zostały jeszcze większe kawałki). Tak przygotowaną
rybę mieszamy z
jajkiem,
musztardą i
bułką tartą. Doprawiamy do smaki. Formujemy płaskie kotleciki. Delikatnie obsypujemy
mąką, a następnie smażymy na
oleju z dwóch stron.
Bułki kroimy, smarujemy
majonezem,
musztardą,
ketchupem wedle uznania. Dodajemy
sałatę, plasterki
czerwonej cebuli i wkładamy
rybny kotlet. Zjadamy natychmiast.