Wykonanie
Oto
sałatka, która może zawitać na Waszym Wielkanocnym
stole. Nadaje się i na śniadanie i na lekki obiad (jeśli śniadanie trwało zbyt długo). Do przygotowania dressingu użyłam produktów z linii Kamis Specialitie, które dostałam ostatnio. Już niedługo pudło pełne przypraw z tej
serii, będziecie mogli wygrać w konkursie.
Składniki:200 g mieszanki
sałat4
jajka ugotowane na twardokilka
pomidorków koktajlowych3 - 5 łyżek pokrojonych
oliwek1 łyżeczka
musztardy z
czerwonym winem2 łyżki
oliwy1 łyżeczka
miodu (u mnie z mniszka)1 łyżeczka
ziół do sałatek
sól morska prowansalska
Wykonanie:
Sałaty przekładamy do miski, dodajmy pokrojone na cząstki
jajka i
pomidorki,
oliwki. Mieszamy delikatnie. Do słoiczka wlewamy
oliwę,
miód, dodajemy
musztardę i
zioła. Dokładnie mieszamy. Sosem polewamy
sałatkę, doprawiamy do smaku
solą.
/wydrukuj przepis/