Wykonanie
Pyszny, delikatny, idealnie kremowy, leciuteńko
kokosowy z najpyszniejszymi
owocami na świecie :) Błyskawiczny w przygotowaniu - w zasadzie robi się sam :) Bardzo, bardzo Wam polecam :)Składniki na spód:250g owsianych
ciasteczek kokosowych70g
masłaWszystko dokładnie zmiksować. Dno tortownicy (24cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Boki natłuścić. Masą
ciasteczkową wylepić spód tortownicy, wyrównać i wstawić do lodówki na 30 minut.Składniki na masę
serową:1 kg
białego sera twarogowego zmielonego trzykrotnie lub wiaderkowego na serniki400g
mleczka kokosowego w puszce40g budyniu
waniliowego w proszku3
jajka100g
białej czekolady4 kopiate łyżki
cukru (jak wolicie słodsze można dać 5)1
cukier waniliowytruskawki do poukładania na wierzch
Czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej. Wszystkie składniki zmiksować i wylać na
ciasteczkowy spód. Na wierzchu delikatnie poukładać obrane i przekrojone na pół
truskawki. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 60 minut w temp. 175 stopni. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, a sernik wystudzić w uchylonym piekarniku.Smacznego :)