Wykonanie
Smaczny dodatek do
chleba lub do
sałaty:)1/2 kg
schabupo łyżce
soli,
pieprzu i
cukru.
Przyprawy wsypać do foliowego worka, włożyć
schab, dobrze potrząsnąć, zawiązać i schować do lodówki na 4 dni. (włożyłam
mięso do jeszcze jednej foliowej torby- bo
mięso, pod wpływem marynaty, puszcza sok, i ułożyłam na talerzyku).Codziennie rano i wieczorem potrząsnąć woreczkiem i przewracać torebkę raz na jeden, raz na drugi bokPo 4 dniach wyjąć
mięso i podsuszyć w piekarniku w 70 stopniach ok. 40- 50 min. z termoobiegiem (Ułożyłam na ruszcie papier do pieczenia i tak wsadziłam
schab do piekarnika).P.S. Dziś chyba na kolację będzie carpaccio z tego
mięsa i jakaś micha
sałaty:)

Smacznego życzy
oliwek :)