ßßß Cookit - przepis na Podsuszany schab!

Podsuszany schab!

nazwa

Wykonanie

Smaczny dodatek do chleba lub do sałaty:)
1/2 kg schabu
po łyżce soli, pieprzu i cukru.
Przyprawy wsypać do foliowego worka, włożyć schab, dobrze potrząsnąć, zawiązać i schować do lodówki na 4 dni. (włożyłam mięso do jeszcze jednej foliowej torby- bo mięso, pod wpływem marynaty, puszcza sok, i ułożyłam na talerzyku).
Codziennie rano i wieczorem potrząsnąć woreczkiem i przewracać torebkę raz na jeden, raz na drugi bok
Po 4 dniach wyjąć mięso i podsuszyć w piekarniku w 70 stopniach ok. 40- 50 min. z termoobiegiem (Ułożyłam na ruszcie papier do pieczenia i tak wsadziłam schab do piekarnika).
P.S. Dziś chyba na kolację będzie carpaccio z tego mięsa i jakaś micha sałaty:)
Smacznego życzy oliwek :)
Źródło:http://kulinarnyoliwek.blox.pl/2010/04/Podsuszany-schab.html