Wykonanie
Składniki mówią same za siebie. Miękkie i mokre muffiny z dodatkiem Nutelli i z chrupiącymi
płatkami migdałów. Ach!

Na 10 babeczek:150 g
mąki pszennej50 g
mąki migdałowej1 łyżeczka
proszku do pieczenia60 g roztopionego
masła70 g
brązowego cukru50 g
płatków migdałów1 roztrzepane
jajko2 duże
banany100 ml
mlekaNutella
Banany kroję w plastry. Wszystkie składniki łączę, oprócz
płatków migdałów i Nutelli.Blenderuję delikatnie, by
banany się rozdrobniły i składniki dobrze połączyły. Dodaję
płatki migdałów i delikatnie mieszam.Wkładam papilotki do foremek na muffiny, napełniam je do 3/4 wysokości. Dodaję łyżeczkę Nutelli i przykrywam odrobiną reszty ciasta (należy pamietać, że babeczki urosną).Piekę 25 - 30 minut w temperaturze 210 stopni.Fantaystycznie smakują w towarzystwie wykwintnej
kawy ale też
solo (jak to muffiny).