ßßß
Na 10 babeczek:150 g mąki pszennej50 g mąki migdałowej1 łyżeczka proszku do pieczenia60 g roztopionego masła70 g brązowego cukru50 g płatków migdałów1 roztrzepane jajko2 duże banany100 ml mlekaNutella
Banany kroję w plastry. Wszystkie składniki łączę, oprócz płatków migdałów i Nutelli.Blenderuję delikatnie, by banany się rozdrobniły i składniki dobrze połączyły. Dodaję płatki migdałów i delikatnie mieszam.Wkładam papilotki do foremek na muffiny, napełniam je do 3/4 wysokości. Dodaję łyżeczkę Nutelli i przykrywam odrobiną reszty ciasta (należy pamietać, że babeczki urosną).Piekę 25 - 30 minut w temperaturze 210 stopni.Fantaystycznie smakują w towarzystwie wykwintnej kawy ale też solo (jak to muffiny).