ßßß
Składniki:truskawkijeżyny (mogą być mrożone)cytrynaświeże listki miętylekko gazowana wodakostki lodusyrop owocowy Łowicz Cytryna BergamotkaCytrynę kroimy w cienkie plasterki, a następnie plasterki jeszcze na połówki lub ćwiartki. Truskawki myjemy i kroimy na ćwiartki. Do naczynia (szklana misa lub dzbanek) wrzucamy pokruszony w malakserze lód. Wlewamy 2-3 łyżki syropu owocowego. Dodajemy owoce i listki mięty i zalewamy wodą mineralną. Mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.Smak kruszonu ożywia nowy smak syropu owocowego zaproponowanego przez firmę Łowicz. Cytryna i bergamotka wprowadza gaszącą pragnienie orientalną nutę, znaną większości z nas z herbaty typu earl grey. Idealnie sprawdza się w roli dodatku do mrożonej herbaty.