wtorek, 27 Marzec 2012, autor: blue_megi, 11 Komentarzy »Tradycyjna, wielkanocna pascha to ciężki deser ucierany z pełnotłustego sera, masła i surowych żółtek. Ale jeśli nie mamy już czasu aby ją przygotować, możemy jeszcze dosłownie w dziesięć minut sprawić sobie paschę na szybko – pyszny, pachnący wanilią, bakaliowy deser.Składniki:500 g twarogu sernikowego (mielonego)150 g cukru pudru2 żółtka4-5 łyżek bakalii (użyłam mieszanki keksowej)łyżka skórki pomarańczowejlaska waniliipłatki migdałowe do dekoracjiSer ucieramy z żółtkami i cukrem pudrem. Dodajemy bakalie. Laskę wanilii rozcinamy wzdłuż i nożem zeskrobujemy ziarenka. Dodajemy nasionka do utartego sera. Dokładnie mieszamy wszystko i przekładamy do szklanek lub miseczek. Posypujemy płatkami migdałowymi i wkładamy do lodówki. Smacznego!