ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegośmietana 300 mililitrówliście bazylii 0,75 szklanekczekolada biała 300 gramówtruskawki 200 gramówWykonanie:Oczyszczone truskawki pokroić na plasterki. Opłukaną, osuszoną bazylie posiekać. Śmietanę wymieszać z bazylią i podgrzewać, dodać połamaną czekoladę i mieszać, aż masa stanie się gładka. Krem przekładać do szklanych naczyń na zmianę z truskawkami: warstwa kremu, warstwa truskawek. Przestudzony krem wstawić na 60 minut do lodówki. Przed podaniem udekorować truskawkami i listkami bazylii. Można też ozdobić wiórkami ciemnej czekolady.Uwagi:Białą czekoladę można zastąpić cz4ekoladą gorzką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: