ßßß Cookit - przepis na Truskawki z białą czekolada

Truskawki z białą czekolada

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
śmietana 300 mililitrów
liście bazylii 0,75 szklanek
czekolada biała 300 gramów
truskawki 200 gramów
Wykonanie:
Oczyszczone truskawki pokroić na plasterki. Opłukaną, osuszoną bazylie posiekać. Śmietanę wymieszać z bazylią i podgrzewać, dodać połamaną czekoladę i mieszać, aż masa stanie się gładka. Krem przekładać do szklanych naczyń na zmianę z truskawkami: warstwa kremu, warstwa truskawek. Przestudzony krem wstawić na 60 minut do lodówki. Przed podaniem udekorować truskawkami i listkami bazylii. Można też ozdobić wiórkami ciemnej czekolady.
Uwagi:
Białą czekoladę można zastąpić cz4ekoladą gorzką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10148/Truskawki-z-biala-czekolada