Wykonanie

Błyskawiczny deser dla smakoszy
czekolady i świeżych aromatycznych
truskawek.

Składniki:
truskawki/ok 500 g/
ok 200 g czekolady/gorzka i mleczna/
2-3 łyżki słodkiej
śmietanyWykonanie:
Jest to bardzo prosty przepis,który wszyscy zapewne znają.Wystarczy rozpuścić
czekoladę w kąpieli
wodnej ,dodać
śmietankę i dokładnie wymieszać.Powstanie gęsta,ale płynna masa,w której zanurzamy umyte i osuszone
truskawki.
Truskawki można pozostawić do stężenia czekolady/na kratce,papierze /lub maczać bezpośrednio w
masie czekoladowej i delektować się
czekoladowo-
truskawkową pysznością nie czekając na stwardnienie masy.Pyszne są również kiedy zanurzamy je w białej
czekoladzie......
Jeszcze szybszy efekt:
/dla leniuszków/ otrzymamy polewając
truskawki gotowym sosem czekoladowym/takim jak do lodów/...............................polecam jednak użyć prawdziwej
czekolady.