ßßß Cookit - przepis na Żeberka w folii

Żeberka w folii

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
żeberka cielęce 200 gramów
pomidory 2 sztuk
oliwa z oliwek 1 łyżek stołowych
ser camembert 25 gramów
zioła prowansalskie według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Żeberka oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Włożyć do folii cieniutko posmarowanej oliwą i upiec w piekarniku. Umyte pomidory lekko naciąć na krzyż, zioła zmieszać z pozostałą oliwą, odrobiną soli i pieprzu, włożyć w rozcięcia. Kawałeczek sera przekroić na pół, położyć na pomidorach i upiec razem z żeberkami.
Uwagi:
Jest to danie dla dbających o linię.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4612/Zeberka-w-folii