Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
żeberka 750 gramów
oliwa 0,75 szklanek
oregano 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
żeberka pokroić wzdłuż kostek w pojedyncze kotleciki i oprószyć
solą. wymieszać
oliwę z
oregano odrobina
soli oraz
pieprzu. Tą marynata zalać
żeberka i włożyć do lodówki na 24 godziny. Jeśli chcemy je przygotować na grillu, to lekko osaczyć je z marynaty przed grillowaniem. możemy je również usmażyć na patelni, wtedy nie osączamy, lecz smażymy bezpośrednio po wyjęciu z marynaty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: