ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegośmietana 3 szklanekgalaretka (różne smaki)4 sztukowoce sezonowe 500 gramówcukier 0,5 szklanekżelatyna 2 łyżek stołowycholejek waniliowy według uznaniaWykonanie:3 galaretki, każdą w osobnym pojemniku rozpuścić w szklance wrzącej wody. Po ostygnięciu, wstawić na 3h do lodówki. Śmietanę posłodzić, dodać zapach oraz połączyć z żelatyną rozpuszczoną w 3 łyżkach gorącej wody. Zastygnięte galaretki pokroić w kostkę i dodać do lekko ścinającej się śmietany, przełożyć do średniej wielkości tortownicy i wstawić do lodówki. Gdy torcik zastygnie udekorować go owocami, zalać tężejącą 4 galaretką i ponownie wstawić do lodówki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: