Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
białka 4 sztuk
sól 1 szczypta
cukier 80 gramów
jagody 100 gramówmus
morelowy 240 gramówWykonanie:
Białka ubić z
sola oraz
cukrem. Na pergaminie narysowac 4 kółka, z których każde kolejno ma coraz mniejszą średnicę. Wypełnić je piana z
białek, aby powstały krążki. wysuszyć w piekarniku nagrzanym do 100 stopni (ok. 90 minut).
Bezowe krążki układać jeden na drugim od najmniejszego do największego. Przekładać je musem
morelowym. Oczyszczone
jagody zmiksować i sosem
jagodowym udekorować talerz.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: