ßßß Cookit - przepis na Pierożki z jabłkami

Pierożki z jabłkami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
biały ser 25 dekagramów
margaryna 25 dekagramów
mąka 25 dekagramów
jabłka kwaśne 6 sztuk
Wykonanie:
Zmielony ser, margarynę i mąkę zagnieść i dobrze wyrobić.Włożyć na 30 minut do lodówki.Jabłka obrać i pokroić w kostkę.Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki, na każdy położyć kawałek jabłka i zlepić jak pierożki.Piec w mocno rozgrzanym piekarniku około 30 minut.Na złoty kolor.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polukrować.
Autor: ibeata
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5592/Pierozki-z-jablkami