ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojabłka duże 4 sztuksuszone morele 6 sztukorzech włoski posiekany 0,5 szklanekskórka z cytryny 1 łyżek deserowychsok z cytryny 1 łyżek deserowychCynamon 0,25 łyżek deserowychcukier 0,5 szklanekmasło 3 łyżek stołowychWykonanie:Jabłka umyć i osuszyć.Specjalnym nożykiem wyciąć gniazda nasienne, uważając, by nie przedziurawić owoców, a następnie łyżeczką lub nożem poszerzyć to wgłębienie, tak by miało średnicę ok. 4 cm. Suszone morele moczyć ok. 10 minut w letniej wodzie, wyjąć, osaczyć i drobniutko posiekać. Przełożyć do miseczki razem z posiekanymi orzechami, skórką i sokiem z cytryny oraz cynamonem, dodać cukier, 2 łyżki masła i starannie wymieszać. Do każdego jabłka nałożyć porcję przygotowanego farszu i lekko ugnieść.Jabłka ułożyć w żaroodpornym naczyniu, posmarować łyżką stopionego masła. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach, aż jabłka będą zupełnie miękkie. Podawać na gorąco.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojabłka duże 4 sztuksuszone morele 6 sztukorzech włoski posiekany 0,5 szklanekskórka z cytryny 1 łyżek deserowychsok z cytryny 1 łyżek deserowychCynamon 0,25 łyżek deserowychcukier 0,5 szklanekmasło 3 łyżek stołowychWykonanie:Jabłka umyć i osuszyć.Specjalnym nożykiem wyciąć gniazda nasienne, uważając, by nie przedziurawić owoców, a następnie łyżeczką lub nożem poszerzyć to wgłębienie, tak by miało średnicę ok. 4 cm. Suszone morele moczyć ok. 10 minut w letniej wodzie, wyjąć, osaczyć i drobniutko posiekać. Przełożyć do miseczki razem z posiekanymi orzechami, skórką i sokiem z cytryny oraz cynamonem, dodać cukier, 2 łyżki masła i starannie wymieszać. Do każdego jabłka nałożyć porcję przygotowanego farszu i lekko ugnieść.Jabłka ułożyć w żaroodpornym naczyniu, posmarować łyżką stopionego masła. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach, aż jabłka będą zupełnie miękkie. Podawać na gorąco.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: