Wykonanie
« Powrót  PavłovDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
białka 4 sztuk
cukier 4 łyżek stołowychKartoflanka 1 łyżek stołowych
ocet 1 łyżek deserowych
śmietana kremówka30% 400 mililitrówfix do
śmietany 2 sztuk
owoce 30 dekagramówWykonanie:
Białka ubić z
cukrem na sztywną masę dodać kartoflankę i
ocet.Ciasto wyłożyć na tortownicy na pergaminie.Piec 15 min w tem.150C
potem 2 godziny suszyć w tem.100C.Na upieczone zimne ciasto nałożyć ubitą kremówkę z
fixem i wyłożyć
owocami.Uwagi:Najlepsze są
truskawki ale mogą być też
brzoskwinie z puszkiAutor: margo13.65Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: