ßßß Cookit - przepis na Parówki w glazurze

Parówki w glazurze

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
parówki 20 sztuk
olej 2 - 3 łyżek stołowych
powidła śliwkowe 1 szklanek
sok z pomarańczy 0,5 sztuk
imbir 1 szczypta
goździki mielone 1 szczypta
Wykonanie:
W rondelku podgrzać powidła. Przetrzeć je przez sito, wymieszać z przyprawami korzennymi i sokiem z połowy pomarańczy, jeszcze raz podgrzać. Z parówek zdjąć osłonki. Długie kiełbaski przekroić na pół i na obu końcach ponacinać na krzyż.Ułożyć wszystkie parówki na nasmarowanej olejem blasze i podpiekać w nagrzanym piekarniku. Gdy się zrumienią, pędzelkiem nanieść na nie gorącą glazurę i piec dalej. Po kilku minutach obrócić parówki na drugą stronę i posmarować glazurą. Powtarzać te czynności jeszcze 2-3 razy co 3-4 min. Parówki wyjąć z pieca, gdy zbrązowieją i staną się błyszczące. Podawać z bagietką lub ciabatą i musztardą.
Uwagi:
20 długich parówek można zastąpić 1 kg parówek koktajlowych, a powidła śliwkowe - dżemem morelowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7321/Parowki-w-glazurze