Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
parówki 20 sztuk
olej 2 - 3 łyżek stołowych
powidła śliwkowe 1 szklaneksok z
pomarańczy 0,5 sztuk
imbir 1 szczypta
goździki mielone 1 szczyptaWykonanie:W rondelku podgrzać powidła. Przetrzeć je przez sito, wymieszać z przyprawami korzennymi i
sokiem z połowy
pomarańczy, jeszcze raz podgrzać. Z
parówek zdjąć osłonki. Długie
kiełbaski przekroić na pół i na obu końcach ponacinać na krzyż.Ułożyć wszystkie
parówki na nasmarowanej
olejem blasze i podpiekać w nagrzanym piekarniku. Gdy się zrumienią, pędzelkiem nanieść na nie gorącą glazurę i piec dalej. Po kilku minutach obrócić
parówki na drugą stronę i posmarować glazurą. Powtarzać te czynności jeszcze 2-3
razy co 3-4 min.
Parówki wyjąć z pieca, gdy zbrązowieją i staną się błyszczące. Podawać z
bagietką lub ciabatą i
musztardą.Uwagi:20 długich
parówek można zastąpić 1 kg
parówek koktajlowych, a
powidła śliwkowe -
dżemem morelowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: