Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kuropatwa 4 sztuk
słonina 15 dekagramówtłuszcz 6 dekagramów
sól według uznania
zielenina według uznaniaWykonanie:Skruszałe i sprawione
kuropatwy osuszyć w ściereczce i natrzeć
solą, a następnie owinąć w cienkie plastry
słoniny i obwiązać nitką. Rozgrzać tłuszcz w szybkowarze i obrumienić na nim
tuszki kuropatw, po czym wlać 0,5 szklanki
wody, zamknąć szybkowar i ogrzewać 25, minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po upieczeniu zdjąć
nitki, każdą
kuropatwę przepołowić wzdłuż. Ułożyć na półmisku, polać sosem z pieczenia i przybrać
zieleniną.Uwagi:
kuropatwa lub
przepiórkaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: