Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
grzyby leśne 250 gramów
słonina 500 gramów
cebula 250 gramów
pieprz biały 0,5 łyżek deserowych
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
grzyby ugotować do miękkości w osolonym wrzątku. Przestudzone drobno posiekać. Pokrojona w kostkę
słoninę wytopić na patelni. Dodać oczyszczoną, posiekana
cebulę, a gdy stanie się szklista, dorzucić
grzyby. Mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i smażyć , aż skwarki staną się złociste. Ostudzony przelać do kamiennego garnka i odstawić do ostygnięcia. Podawać do
pieczywa.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: