ßßß Cookit - przepis na Smalec grzybowy

Smalec grzybowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
grzyby leśne 250 gramów
słonina 500 gramów
cebula 250 gramów
pieprz biały 0,5 łyżek deserowych
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone grzyby ugotować do miękkości w osolonym wrzątku. Przestudzone drobno posiekać. Pokrojona w kostkę słoninę wytopić na patelni. Dodać oczyszczoną, posiekana cebulę, a gdy stanie się szklista, dorzucić grzyby. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i smażyć , aż skwarki staną się złociste. Ostudzony przelać do kamiennego garnka i odstawić do ostygnięcia. Podawać do pieczywa.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12356/Smalec-grzybowy