ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegogrzyby leśne 250 gramówsłonina 500 gramówcebula 250 gramówpieprz biały 0,5 łyżek deserowychsól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone grzyby ugotować do miękkości w osolonym wrzątku. Przestudzone drobno posiekać. Pokrojona w kostkę słoninę wytopić na patelni. Dodać oczyszczoną, posiekana cebulę, a gdy stanie się szklista, dorzucić grzyby. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i smażyć , aż skwarki staną się złociste. Ostudzony przelać do kamiennego garnka i odstawić do ostygnięcia. Podawać do pieczywa.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: