Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
agrest 300 gramów
cukier 0,5 szklanek
laska wanilii 0,25 sztukWykonanie:
Agrest oczyścić, umyć. Zagotować 2 szklanki
wody z
wanilią i
cukrem, wsypać
agrest, przykryć, , doprowadzić do zawrzenia i natychmiast zostawić. (
agrest powinien zachować swój kształt) Naczynie z kompotem wstawić do zimnej
wody. Ostudzony kompot wstawić do lodówki. Oziębić. Kompot z
agrestu można podawać nie tylko jako deser , ale również jako dodatek do dań
mięsaAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: