Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
agrest 1 kilogramówżelfix 2:1 1 1 1 szklanek
cukier 500 gramówWykonanie:Oczyszczone
owoce wymieszać z żelfixem. mieszając, doprowadzić do wrzenia. Dodać
cukier i ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 5 minut. Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany, ew. zebrać ją łyżką cedzakową. Gorący
dżem przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i postawić słoiki do góry dnem, do ostygnięcia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: