ßßß Cookit - przepis na Dżem agrestowy

Dżem agrestowy

nazwa

Składniki

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
agrest 1 kilogramów
żelfix 2:1 1 1 1 szklanek
cukier 500 gramów
Wykonanie:
Oczyszczone owoce wymieszać z żelfixem. mieszając, doprowadzić do wrzenia. Dodać cukier i ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 5 minut. Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany, ew. zebrać ją łyżką cedzakową. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i postawić słoiki do góry dnem, do ostygnięcia.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10894/Dzem-agrestowy