ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoagrest 1 kilogramówżelfix 2:1 1 1 1 szklanekcukier 500 gramówWykonanie:Oczyszczone owoce wymieszać z żelfixem. mieszając, doprowadzić do wrzenia. Dodać cukier i ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 5 minut. Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany, ew. zebrać ją łyżką cedzakową. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i postawić słoiki do góry dnem, do ostygnięcia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: