ßßß Cookit - przepis na Jabłka w cieście

Jabłka w cieście

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Jabłka w cieście
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jabłka 600 gramów
ciasto naleśnikowe 300 gramów
cytryna 1 sztuk
mąka 3 łyżek stołowych
cukier puder według uznania
tłuszcz według uznania
Wykonanie:
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na plastry grubości 7 mm i skropić sokiem z cytryny. Obtoczyć w mące ( nadmiar strząsnąć), zanurzać w cieście, kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku kuchennym, posypać cukrem pudrem i podawać gorące.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Francuska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4717/Jablka-w-ciescie