Wykonanie
« Powrót  
Jabłka w cieście
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jabłka 600 gramówciasto naleśnikowe 300 gramów
cytryna 1 sztuk
mąka 3 łyżek stołowych
cukier puder według uznaniatłuszcz według uznaniaWykonanie:
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na plastry grubości 7 mm i skropić
sokiem z cytryny. Obtoczyć w
mące ( nadmiar strząsnąć), zanurzać w cieście, kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku kuchennym, posypać
cukrem pudrem i podawać gorące.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: