Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jabłka winne 8 sztuk
cukier 8 kostek
galaretka porzeczkowa 8 kostek
cukier waniliowy 1 sztuk
wódka 30 mililitrów
sok jabłkowy 30 mililitrów
masło 6 dekagramów
śmietana 0.5 szklanekWykonanie:
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, do każdego włożyć do środka kawałek
cukru, wlać trochę
wódki, wsypać
cukru waniliowego, na to położyć małą łyżeczkę
galaretki porzeczkowej i wiórek
masła. Resztę
masła rozgrzać w szybkowarze, ułożyć w nim ciasno
jabłka, wlać
sok jabłkowy i szybkowar zamknąć. Ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po rozłożeniu wraz z sosem do kompotierek polać
śmietanką. Podawać z kruchymi
ciasteczkami.Uwagi:
Wódka - najlepiej kalwadosuCiasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: