Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
malina 35 dekagramów
żelatyna 2 dekagramów
cukier 20 dekagramów
woda 0.5 litrów
woda ciepła 3 łyżek stołowychWykonanie:
Żelatynę opłukać, namoczyć na godzinę w zimnej wodzie.
Potem ją odcisnąć, zalać kilkoma łyżkami wrzącej
wody, podgrzać i mieszając rozpuścić w gorącej wodzie.
Owoce opłukać, zmiażdżyć, wycisnąć przez woreczek, miazgę przelać
wodą, zmieszać z
sokiem. Płyn wymieszać z
cukrem i rozpuszczoną
żelatyną, wlać do szklanej salaterki, ostudzić. Sporządzić na kilka godzin przed podaniem. Podawać z drobnymi, suchymi
herbatnikami.Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: