ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegopłatki śledziowe w naturalnej zalewie 1 sztukcebula 2 sztukoliwa 100 mililitrówcurry według uznaniacytryna 0,5 sztukmusztarda 1 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczoną cebulę pokroić w drobną kostkę. Śledzie osączyć z zalewy i pokroić w dzwonka. Każde dzwonko posmarować z obu stron musztardą.Na dno słoika położyć warstwę cebuli, skropić sokiem z cytryny, posypać szczyptą curry i układać na przemian śledzie i cebulę, skrapiając każdą warstwę sokiem z cytryny, posypując curry i zalewając oliwą. Wierzch pokryć cebulą, posypać curry, polać resztą oliwy i soku z cytryny. Słoik zamknąć i odstawić w chłodne miejsce na 24 godziny.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaWigiliaKomentarze:Autor: kuchareczkaData: 2009-12-19Sledzie sa swietne!Smaczne,szybkie w przygotowaniu i LATWE!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: