ßßß Cookit - przepis na Kebab z kurczaka

Kebab z kurczaka

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
kurczak 0.5 sztuk
pieprz mielony 1 łyżek deserowych
cebula 3 sztuk
sól według uznania
Wykonanie:
Usuwamy z kurczaka kości. Kawałki mięsa solimy i pieprzymy. Wrzucamy mięso do głębokiego naczynia. W 1/2 litra wody gotujemy pokrojoną grubo cebulę przez 20 minut. Odcedzamy wodę i gdy ostygnie zalewamy nią mięso. Pozostawiamy tak na dwie godziny. Później wyjmujemy mięso, osuszamy czystą suchą szmatką i nadziewamy na szaszłyki. Pieczemy na słabym ogniu. Gdy mięso zacznie się rumienić, smarujemy go wytopionym tłuszczem z kurczaka (przy braku takiego możemy posmarować roztopionym masłem).
Kuchnia Bułgarska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: aisha40
Data: 2009-04-20
super:)
Autor: tadek78
Data: 2008-01-11
wyśmienite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1178/Kebab-z-kurczaka