Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
kurczak 0.5 sztuk
pieprz mielony 1 łyżek deserowych
cebula 3 sztuk
sól według uznaniaWykonanie:Usuwamy z
kurczaka kości. Kawałki
mięsa solimy i
pieprzymy. Wrzucamy
mięso do głębokiego naczynia. W 1/2 litra
wody gotujemy pokrojoną grubo
cebulę przez 20 minut. Odcedzamy
wodę i gdy ostygnie zalewamy nią
mięso. Pozostawiamy tak na dwie godziny. Później wyjmujemy
mięso, osuszamy czystą suchą szmatką i nadziewamy na szaszłyki. Pieczemy na słabym ogniu. Gdy
mięso zacznie się rumienić, smarujemy go wytopionym tłuszczem z
kurczaka (przy braku takiego możemy posmarować roztopionym
masłem).Kuchnia BułgarskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: aisha40Data: 2009-04-20super:)Autor: tadek78Data: 2008-01-11wyśmienite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: