ßßß Cookit - przepis na Żur zabielany wykwintny w czapie

Żur zabielany wykwintny w czapie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
żur zabielany według uznania
buraczki 4 łyżek stołowych
ciasto francuskie mrozone 400 gramów
żółtka 1 sztuk
Wykonanie:
Żur przygotować jak w przepisie na żur zabielany. Rozlać do bulionówek. Do każdej bulionówki włożyć po trochę ugotowanych startych buraczków.
Rozmrożone w temperaturze pokojowej ciasto rozwałkować i wyciąć z niego krążki o 1 cm większe niż średnica bulionówek. Ciastem przykryć bulionówki, mocno dolepiając krążki do brzegów naczynia. Ciasto posmarować żółtkiem roztrzepanym z 2 łyżkami wody. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać ok. 15 minut.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Francuska
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10386/Zur-zabielany-wykwintny-w-czapie