ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegożur zabielany według uznaniaburaczki 4 łyżek stołowychciasto francuskie mrozone 400 gramówżółtka 1 sztukWykonanie:Żur przygotować jak w przepisie na żur zabielany. Rozlać do bulionówek. Do każdej bulionówki włożyć po trochę ugotowanych startych buraczków.Rozmrożone w temperaturze pokojowej ciasto rozwałkować i wyciąć z niego krążki o 1 cm większe niż średnica bulionówek. Ciastem przykryć bulionówki, mocno dolepiając krążki do brzegów naczynia. Ciasto posmarować żółtkiem roztrzepanym z 2 łyżkami wody. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać ok. 15 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaKuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: