ßßß Cookit - przepis na Deser jagodowy

Deser jagodowy

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
budyń śmietankowy 2 sztuk
mleko 3 szklanek
jagody czarne 250 gramów
cukier 2 łyżek stołowych
liście mięty według uznania
Wykonanie:
2 łyżki jagód odłożyć do dekoracji, a resztę podsmażyć z cukrem. Jeden budyń przygotować wg przepisu na opakowaniu. drugi budyń rozprowadzić w 1/4 szklanki mleka. Resztę mleka zagotować, dodać jagody i rozprowadzony budyń. Masę gotować ok.2 minut. Nałożyć do pucharków budyń jagodowy i śmietankowy. Podawać udekorowane jagodami i liśćmi mięty.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4562/Deser-jagodowy