Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
budyń śmietankowy 2 sztuk
mleko 3 szklanek
jagody czarne 250 gramów
cukier 2 łyżek stołowychliście
mięty według uznaniaWykonanie:2 łyżki
jagód odłożyć do dekoracji, a resztę podsmażyć z
cukrem. Jeden
budyń przygotować wg przepisu na opakowaniu. drugi
budyń rozprowadzić w 1/4 szklanki
mleka. Resztę
mleka zagotować, dodać
jagody i rozprowadzony
budyń. Masę gotować ok.2 minut. Nałożyć do pucharków
budyń jagodowy i
śmietankowy. Podawać udekorowane
jagodami i liśćmi
mięty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: