Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
kaczka 1 sztuk
vegeta 2 łyżek stołowychrosół drobiowy 1 kostek
marchew 1 sztuk
gruszka 1 sztuk
morela suszona 200 gramów
masło 1 łyżek stołowych
orzeszki ziemne łuskane 100 gramów
bułka 1 sztukWykonanie:
Kaczkę umyć,osuszyć i natrzeć jarzynką.
Bułkę namoczyć i odcisnąć.
Marchewkę i
gruszkę obrać i pokroić. Umyte
morele drobno posiekać.
Owoce i
marchewkę smażyć na
maśle 5 minut. Połączyć z
bułką i orzeszkami. Doprawić jarzynką.
Kaczkę napełnić nadzieniem i spiąć, ułożyć w naczyniu do zapiekania. Rosół przyrządzić w/g przepisu na opakowaniu. Szklanką rosołu podlać
kaczkę. Piec 30 minut w 220 stopniach, następnie
kaczkę odwrócić, dodać resztę rosołu i piec pod przykryciem jeszcze 1,5 godz.w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: