ßßß Cookit - przepis na Kaczka pieczona w rosole

Kaczka pieczona w rosole

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
kaczka 1 sztuk
vegeta 2 łyżek stołowych
rosół drobiowy 1 kostek
marchew 1 sztuk
gruszka 1 sztuk
morela suszona 200 gramów
masło 1 łyżek stołowych
orzeszki ziemne łuskane 100 gramów
bułka 1 sztuk
Wykonanie:
Kaczkę umyć,osuszyć i natrzeć jarzynką. Bułkę namoczyć i odcisnąć. Marchewkę i gruszkę obrać i pokroić. Umyte morele drobno posiekać. Owoce i marchewkę smażyć na maśle 5 minut. Połączyć z bułką i orzeszkami. Doprawić jarzynką. Kaczkę napełnić nadzieniem i spiąć, ułożyć w naczyniu do zapiekania. Rosół przyrządzić w/g przepisu na opakowaniu. Szklanką rosołu podlać kaczkę. Piec 30 minut w 220 stopniach, następnie kaczkę odwrócić, dodać resztę rosołu i piec pod przykryciem jeszcze 1,5 godz.w 180 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3618/Kaczka-pieczona-w-rosole