Wykonanie

Niepaloną - zieloną
kaszęgryczaną odkryłam kilkadni temu. Ogarnięta chęciąpoznania jej smaku, kupiłam i nie żałuję. Jest pyszna.Ugotowałam ją a następniewłożyłam do ciepłegopiekarnika, by "doszła".Trzy
marchewki obrałam,umyłam i pokroiłam w kostkę.Włożyłam do rondelka, przezchwilę zasmażałam na łyżce
masła. Podlałam płynem z konserwowego
groszku i dusiłamprzez kilkanaście minut. Gdy
marchewka była prawie miękkadodałam
groszek. Doprawiłam odrobiną
soli,
białym pieprzem i płynnym
miodem. Niewielką ilość słodkiej
śmietanki 22% wymieszałam z płaską łyżeczką
mąki pszennej, zagęściłam sos.Na rozgrzanej patelni usmażyłam
jajka używając specjalnej,ozdobnej foremki. Smażyłam tylko z jednej strony po czym przykryłam i kilka chwil trzymałam na małym płomieniu ognia, by
białko ścięło sięa
żółtko pozostało płynne.
Kaszę wyjęłam z piekarnika. Zrobiła się pysznie sypka i plastyczna zarazem.Na łączce z
groszku i
marchewki ułożyłam jajeczne kwiaty.Całość posypałam posiekaną
natką pietruszki.Smaczny, lekki, polski obiad.Bardzo smacznie polecam :)